PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
06.03.2016 00:00
There are no translations available.

Урочистий захід до 8 березня
в Нікопольському культурно-дозвіллєвому центрі


5 березня 2016 року в Нікопольському культурно-дозвіллєвому центрі (НКДЦ) відбувся урочистий захід, присвячений Міжнародному жіночому дню. Присутніх у залі жінок зі святом привітали міський голова Андрій Фісак, народний депутат Андрій Шипко та благочинний церков міста Нікополя протоієрей Микола Марущак. Вони побажали представницям прекрасної половини людства міцного здоров`я, щастя, творчого натхнення, побільше радісних посмішок на обличчях. Як зазначив у своєму виступі Андрій Фісак, наші жінки гідні того, щоб відчувати себе справжніми королевами не тільки 8 березня. Працівниці органів самоврядування, закладів освіти та культури були нагороджені подяками та почесними грамотами міського голови Андрія Фісака, подяками депутата Верховної Ради України Андрія Шипка. Благочинний церков міста Нікополя протоієрей Микола Марущак подарував жінкам репродукцію ікони «Скоропослушниця».

Після завершення офіційної частини присутні в залі подивилися чудову музичну виставу «8 березня на хуторі поблизу…» у виконанні акторів творчих колективів НКДЦ. Її основою послужив відомий твір письменника Миколи Гоголя, але основні дії сюжету розгорталися не в Різдвяну ніч, а в останній день перед святом 8 березня. Крім цього до гоголівського сюжету були додані сучасні мотиви та пісні. У результаті вийшла яскрава історія про кохання з щасливим кінцем.

 

 

Закоханий у прекрасну Оксану коваль Вакула, бажаючи подарувати своїй нареченій царські черевички на Міжнародний жіночий день, пройшов усі випробування і, не злякавшись навіть самого чорта, здійснив подорож до далекого Санкт-Петербургу, отримавши черевички з рук імператриці Катерини II. Особливо хочеться відмітити гру акторів Ярослава Білогурова (Вакула), Дар`ї Бойко (Оксана), Олександра Невідомого (Чорт), Оксани Подольської (Солоха), Валерія Колесникова (Кум), Ірини Лимар (імператриця Катерина II), Інни Кулиненко та Лідії Стус (Кумоньки), Антона Шершньова та Стаса Любарця (друзі Вакули), Аліси Винокурової та Анастасії Кислянової (подруги Оксани). Неперевершеним був Олександр Міщенко, який зіграв відразу дві ролі – козака Чуба та князя Григорія Потьомкіна.

 

 

У виставі також прийняли участь народний ансамбль танцю «Радість», зразкова студія сучасної хореографії «Дансер», дитячо-юнацький театр «Казка». Під час виконання фінальної пісні усі присутні в залі глядачі, включаючи міського голову Андрія Фісака та його заступників, піднялись зі своїх місць і стоячи аплодували акторам. Погодьтеся, такеможна побачити в нашому місті не часто.

 

 

 

 

 

Відділ з питань культури, сім’ї та молоді

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting