PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
12.12.2016 20:37
There are no translations available.

З кожним днем творча співдружність між Нікополем та Львовом міцнішає!


Вже завтра обдаровані юні художники-ілюстратори разом з майстрами та організаторами вирушають презентувати наше славетне місто у столицю Галичини. Вони везуть із собою керамічні вироби, виконані у скіфському стилі, нікопольські пряники у вигляді герба міста, пекторалі та інших форм, що символізують наш край. Юні артисти підготували цілу програму у скіфських, козацьких та ярмарокви шатах, з якою на сцені «Південного Експо» перед сотнями львівян презентують наше місто.

Та, мабуть, найголовніший скарб, що поїде з нашою делегацією до Львова, буде книга Сергія Кустова «Козаки, сполом». Це видання – найвиразніший символ єднання Заходу і Сходу. Бо написана львівським автором про нікопольське козацтво, проілюстрована нікопольськими школярами, видана за кошти нікопольського бюджету, а тепер їде до Львова, аби продемонструвати там наше місто у всій красі.

 

 

Батьками проекту «Львів-Нікополь: творча співдружність» стали вищезазначений Сергій Павлович Кустов, народний артист України, письменник (м. Львів), та Антоніна Іванівна Косих, кандидат філософських наук, доцент, громадський діяч (м. Нікополь). Саме завдяки їм стала можливою ціла низка культурно значущих не тільки для міст творчої співдружності, але й для всієї України подій.

 

 

Антоніна Косих:
"Наша спільна творчість триває вже більше року. Спочатку Сергій Павлович, який сам родом із козацького міста Гадяч (Полтавщина), надихнувся нашим краєм п’яти Січей. Одна за одною народжувалися легенди про життя запорожців, повне подвигів та звитяги. Вони були написані такою простою, цікавою мовою, що дуже захотілося, аби якнайбільше людей, а особливо дітей, прочитали ці твори і перейняли козацькийдух.

А потім прийшла ідея проілюструвати книгу Кустова художніми роботами нікопольських школярів. Так, кожна оповідка отримала свої оригінальні візуальні образи, створені дитячою рукою. Звичайно, нікопольська влада не могла не помітити таку унікальну творчу співпрацю. Тому саме завдяки коштам нашого бюджету спільна книга письменника-львів’янина та юних ілюстраторів-нікопольців побачила світ.

Не стали осторонь і львів'яни. Тих, хто був причетний до створення книги, запросили на престижний щорічний Дитячий світ - виставка-ярмарок у львівському Виставковий центр "Південний-EXPO". Наша делегація стала спеціальним гостем цієї масштабної події. Нам надали місце для повноцінної презентації Нікополя і створили для нашої команди найзручніші умови перебування у столиці Галичини. Детальніше про наші львівські пригоди ми будемо розповідати вам просто з місця подій.

Я вважаю, що це дивовижний шанс – у Мецці туризму України презентувати культурно-туристичний потенціал Нікопольського краю. І ми його використаємо сповна! Побажайте нам вдачі та успіху".

 

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting